DXN Roselle Juice

DXN Roselle juice

DXN Roselle juice

DXN Roselle juice

A DXN Roselle Juice egy egzotikus ízű, frissítő ital, melyet a szudáni hibiszkusz vagy rozella csészeleveleinek kivonatából készítettek.

Összetevők: szudáni hibiszkusz csészelevél (Hibiscus sabdariffa calyx)-kivonat (80%), nádcukor, víz

A szudáni hibiszkusz (ehető hibiszkusz, tea hibiszkusz, piros sóska, vadhibiszkusz, afrikai mályva, rozella, rosella (Hibiscus sabdariffa) a kétszikűek (Magnoliopsida) osztályában a mályvavirágúak (Malvales) rendjébe és a mályvafélék (Malvaceae) családjába tartozó cserje. 

DXN Roselle juice összetétele

A szudáni hibiszkusz (Hibiscus sabdariffa) sok C-vitamint, 15-30 % szervesroselle1 savat, flavonoidokat, poliszacharidokat tartalmaz. Főbb összetevők: citromsav, almasav, borkősav és a fajra jellemző hibiszkuszsav (= + allo-hidroxicitromsav lakton). Antociántartama mintegy 1,5 % (delfinidin-, cianidin glikozidok) Jellemző tartalomanyagok a flavonoidok (gosszipetin), fitoszterolok, poliszacharidok, pektin.
Ennek a bokros, egynyári növénynek a különböző részeiből készítenek lekvárt, leveseket, szószokat és fűszert is. Gyógyító célokra gyakran a virágját használják. 

roselecvitC-vitamin és flavonoid tartalmánál fogva erősíti az immunrendszert, csökkenti a szabad gyökök mennyiségét és segít, hogy ellenállóbak legyünk a különféle vírusfertőzésekkel szemben.

Egyes vizsgálatokban még koleszterincsökkentő hatásáról is beszámoltak.

DXN Roselle juice

DXN Roselle juice

Számos egyéb pozitív hatása is van a vérnyomás szabályozásán kívül. Segít csökkenteni a stresszt, tisztítja a vesét és a májat, fertőzésgátló hatással rendelkezik, étvágyjavító, jótékonyan hat a szívre és az idegekre, enyhe vízhajtó tulajdonságú, növeli az állóképességet és nem utolsósorban kiváló szomjoltó. Székrekedés esetén is segíthet enyhe hashajtó hatásánál fogva. Megfázáskor is érdemes kortyolgatnunk.

Íze az áfonyára emlékeztetően fanyar, ezért sokan cukorral vagy mézzel édesítik. 

Comments are closed.