DXN Black Cumin

DXN Black Cumin

DXN Black Cumin Plus kapszula!

A termék a muszlim világ legnagyobb tiszteletnek örvendő fűszer- és gyógynövényét teszi       elérhetővé egy könnyen fogyasztható formában.

A termék fekete kömény magot, fekete   borsot és szegfűszeget tartalmaz.

A fekete kömény (Nigella sativa) vagy kerti katicavirág a boglárkafélék (Ranunculaceae)          közé tartozó, egyéves, lágyszárú, 30–50 cm magasra növő növény.

Elvékonyodó főgyökeréből kevés mellékgyökér ágazik le. A kékes árnyalatú virágok magányosan, a szár  vagy az oldalágak csúcsán helyezkednek el. Őshazája valahol Délnyugat-Ázsiában lehetett,    de jelenleg a Földközi-tenger környékén elterjedt.

Főbb hatóanyagai: kb. 30% egyszeresen és többszörösen telített zsírsavak (magban, köztük    linolsav, olajsav és ezek gliceridjei), keserűanyagok (pl. szaponin), 0,4–1,4% illóolaj, arginin,    szterol.

Főbb hatásai: Antibakteriális, gombaölő, gyulladáscsökkentő, emésztésserkentő, étvágygerjesztő, olaja bőrgyógyászati problémákban is eredményesen használható.

A fekete kömény magja az ókortól fogva kiemelt jelentőségű. Az i.e. XIV. században élt Tutankhamnon 1922-ben feltárt síremlékében is megtalálták. A Bibliában Ézsaiás könyvében is említik [Ézsa 28:25–27], Mohamed próféta pedig a beszédeit tartalmazó egyik hadísz tanúsága szerint a következőt mondta róla: „Használd a fekete magot, mely minden betegséget gyógyít, kivéve a halált.” A magból készült tea emésztésserkentő, étvágyjavító és szélhajtó hatású.

Tudta Ön, hogy:

  • A fekete kömény magja az arab, indiai és török konyha egyik legértékesebb fűszere? Íze enyhén a hagymáéra emlékeztet. Megtörve a fekete borséra és az oregánóéra hasonlít. A Közép-Keleten a kenyérfélék tetejére szórják.
  • a fekete kömény magja mind a Kínai Gyógyszerkönyvben, mind India Ayurvedikus Gyógyszerkönyvében megtalálható?
  • a fekete kömény helyenként hazánkban is termesztett?
  • a fekete kömény a híres bengáli öt fűszer keverék egyik alkotórésze?

DXN Black Cumin Plus kapszula összetevői: Nigella sativa 99%, Piper nigrum 0,5%, Eugenia caryophyllus 0,5%

Adagolás: 1–3 tabletta / nap, étkezés után

Tartósítószert, mesterséges színezéket, hozzáadott íz- és aromaanyagokat, adalékanyagokat, állati eredetű összetevőket és gabonát nem tartalmaz.

30 és 90 darabos kiszerelésben kapható 

Black Cumin Plus 30 kapszula x 350 mg 3 850 4 930 Ft
HF 050 Black Cumin Plus  90 kapszula x 350 mg 10 315 Ft

Vásárold meg most, és segíts a szervezetednek legyőzni az allergiás tüneteket!

DXN vásárlás és regisztráció módjai

Van aki így irt róla a honlapján. Allergiából gyógyult meg segítségével.

allergia gyógyulás