A megfelelő bélflóra fontossága és támogatása DXN termékekkel.

A megfelelő bélflóra fontossága és támogatása DXN termékekkel.

Az egészségnek, a szervezet egyensúlyának alapja és lehetősége is a belekben van. Paracelsus elhíresült ismert mondása, amely szerint „a halál a bélben lakozik”, mára sem veszítette el aktualitását – azzal a kiegészítéssel és felismeréssel, hogy az egészségnek, a szervezet egyensúlyának alapja és lehetősége is a belekben van.
A bélflórát alkotó mikroorganizmusok szoros szimbiózisban élnek szervezetünkkel, és képesek megakadályozni a bélnyálkahártyán lévő vírusok, gombák, paraziták szaporodását, egyensúlyt teremtve a bélflórában.

A normálisan működő bélflóra több funkciót lát el, egyrészt a veszélyes baktériumokat tartja távol, hogy a tápanyagok zavartalanul felszívódhassanak a szervezetbe, másrészt felelős immunrendszerünk hibátlan működéséért, és egyben fontos „vitamingyár” is. Tehát a bélflóra bármiféle gyengülése, sérülése súlyos következményekkel járhat.  Mindezek a gondok nem egyik napról a másikra alakulnak ki, hanem hosszú idő alatt, leginkább a helytelen életmód következtében, valamint a túlzott dohányzás, alkoholfogyasztás és bizonyos gyógyszerek, főként antibiotikumok, szteroidok használata révén.

Ha a bélflóra nem egészséges, hiányos, akkor például sok fontos nyomelem és ásványi só felszívódása hiányos. Ugyanis a mi testünk az ásványi anyagokat és nyomelemeket csak szerves formában képes feldolgozni. Szerves formában pedig úgy jutunk hozzá, hogy a vastagbélben lakozó bélflóra mikrobáinak valamelyike átalakítja a szervetlen ionokat szerves anyaggá, úgyhogy az iont a maga enzimrendszereihez kapcsolja, és így fehérjékhez kapcsolódóan válnak szervessé a szervetlen nyomelemek és ásványi anyagok. Tehát egészséges bélflóra nélkül nem juthatunk hozzá számunkra létfontosságú, különösen saját fehérjéink felépítésében létfontosságú nyomelemekhez és ásványi anyagokhoz.

Az immunanyagaink valamennyien fehérjealapúak, tehát ahhoz, hogy teljes értékűen tudjon működni az immunrendszerünk, kellő mennyiségű és minőségű fehérjét, nyomelemet és ásványi anyagot és rostot kell tartalmaznia a táplálékainknak, de ehhez még az is kell, hogy a bélflóránk teljes értékű legyen.

 • A béltartalom, a bélflóra és az immunrendszer szerves együttműködése az egészségünk legeslegelső feltétele. Ha ebbe az együttműködésbe valami hiány vagy méreg „bezavar”, akkor elindulhat egy betegség bennünk.
 • Kérdezheted, hogy miként lehet egy agyban található betegségnek a bélben a kiindulópontja. Ha az a fehérje szerkezet, amely az agysejtek védelmét szolgálná, nem tud felépülni, mert valamelyik nyomelem nem szívódott fel a bélflóra hiányossága miatt, akkor ott elkezdődhet valami baj. Ugyanígy végigmehetnénk az összes szervünkön. Tehát a betegségek oka a táplálkozásban is keresendő!

Mit javaslok a helyes bélflóra kialakitására?

Elöször is a helyes táplálkozást!

 • lúgositó étrend – sok nyers vagy párolt zöldség gyümölcs
 • minél kevesebb szénhidrát, cukor, cukros üditő
 • ha lehet bolti tej kerülése
 • glutén kazein laktóz mentes étkezés
 • este 18 óra után már ne legyen étkezés
 • néha böjt vagy részböjt bevezetése
 • feldolgozott élelmiszeripari termékek elkerülése 
 • nem rohanva kapkodva stresszesen „zabálni” hanem nyugodtan ráérősen enni, izlelgetve a falatot, hogy az enzimeknek legyen idejük dolgozni.

A helyes bélflóra kialakitása

Főleg ha antibiotikumos kezelés volt, fontos pro és pre biotikumok szedése.

Ilyen nincs a DXN -nek igy én a legjobbat egy másik cégtől veszem, ha érdekel keress privátban.

A DXN termékei abban segítenek, hogy a jó baktériumok kapjanak megfelelő táplálékot, és azok szaporodjanak.

 1.  RG és GL ganoderma – a legjobb táplálék a jó baciknak
 2.  Lions Mane gyomor és bélproblémák kiváló kezelője
 3.  Black Cumin emésztési és gyomorproblémák esetén kiváló
 4. Myco Veggie – kiváló rosttartalom és sok gyógygomba és gyógynövény keveréke amely tökéletesen tisztítja a bélfalakat
 5.  Cordypine – emésztés segítő enzimek, lúgositás
 6. Spirulina – Lúgositás, a legkiválóbb táplálék a testnek

Comments are closed.