DXN Spirulina Cereal

DXN Spirulina Cereal

DXN Spirulina Cereal

A Spirulina széles körben ismert mint kiegyensúlyozott táplálék, a magas rosttartalmú gabonaféléket pedig minden élelmezéstudományi szakértő javasolja.
A DXN Spirulina Cereal gabonapehely kiváló minőségű gabonából és Spirulina porból készül, így az egyik legjobb, könnyen elérhető tápanyagforrás.

A doboz tartalma:
30 tasak x 30gr
Fogyasztói ár: 15 585Ft
Törzsvásárlói ár: 12175Ft

 

 

DXN Spirulina Cereal

Miért is van szükség a rost gazdag táplálkozásra, és miért fontos a bélflóra megfelelő állapota?

Világszerte egyre gyakoribbá válnak azok a megbetegedések, amelyek kialakulásában szerepet játszanak a helytelen táplálkozási és életmódbeli tényezők. Több mint fél évszázada tudjuk, hogy az egészség megőrzésének alapvető feltétele a minőségi táplálkozás. A legfontosabb energiát adó tápanyagok a fehérjék, a zsírok, és a szénhidrátok, ám ezek a szervezet kiegyensúlyozott, harmonikus működéséhez mégsem jelentenek elegendő forrást. Az egészség megőrzésben nagy fontossággal bírnak még a vitaminok, az ásványi anyagok, valamint az élelmi rostok.

Kockázati tényezőként tartják számon a rosthiányos táplálkozást – más tényezőkkel együtt – a vastagbéltumorok kialakulásában. Az egyik feltételezés szerint a rosthiányos táplálkozás következtében megnyúlt tranzitidő elősegíti, hogy az epesavak a vastagbél nyálkahártyáját irritáló karcinogén vegyületekké alakuljanak.
A rostokban gazdag táplálkozás csökkenti a bélbaktériumok által képződő karcinogének létrejöttének és a bélfalra kifejtett hatásuknak a lehetőségét.

Anyagcsere betegségek

Az anyagcsere-betegségek közül az elhízás, a cukorbetegség és a magas vérzsírszint kifejlődésében veszélyeztető tényező a rostszegény táplálkozás. Az elhízás megakadályozásában a táplálék rostanyagai az energiahasznosulás fiziológiai akadályát jelentik. Rosthiány esetében ez a fiziológiai akadály elmarad.

Az egészségnek, a szervezet egyensúlyának alapja és lehetősége is a belekben van. Paracelsus elhíresült ismert mondása, amely szerint „a halál a bélben lakozik”, mára sem veszítette el aktualitását – azzal a kiegészítéssel és felismeréssel, hogy az egészségnek, a szervezet egyensúlyának alapja és lehetősége is a belekben van.

A bélflórát alkotó mikroorganizmusok szoros szimbiózisban élnek szervezetünkkel, és képesek megakadályozni a bélnyálkahártyán lévő vírusok, gombák, paraziták szaporodását, egyensúlyt teremtve a bélflórában. A normálisan működő bélflóra több funkciót lát el, egyrészt a veszélyes baktériumokat tartja távol, hogy a tápanyagok zavartalanul felszívódhassanak a szervezetbe, másrészt felelős immunrendszerünk hibátlan működéséért, és egyben fontos „vitamingyár” is.

Tehát a bélflóra bármiféle gyengülése, sérülése súlyos következményekkel járhat.  Mindezek a gondok nem egyik napról a másikra alakulnak ki, hanem hosszú idő alatt – teszi hozzá. – Leginkább a helytelen életmód következtében, valamint a túlzott dohányzás, alkoholfogyasztás és bizonyos gyógyszerek, főként antibiotikumok, szteroidok használata révén.

A bélbaktériumok

 • A bélbaktériumokkal kapcsolatos legfontosabb adatok és számok:
 • fontos szerepe van az életünkben, szervezetünk (testünk) működésében
 • összetétele minden ember estében egyedi és különleges, épp úgy, mint az ujjlenyomatunk
 • több tízbillió baktérium halmaza érintett a bélben, tízszer több, mint ahány sejt van a testünkben
 • több mint 3 millió gént tartalmaz, 150 szer több gént, mint az emberi genom (DNS)
 • súlya összesen akár 2 kg is lehet
 • több mint 1000 különböző ismert baktériumfaj található az ember bélrendszerében, de csak 150-170 meghatározó egy adott témában.
 • Amíg a bélbaktérium összetétel a legtöbb egészséges ember esetében hasonló, addig a fajösszetétel nagyon is személyre szabott. Utóbbit nagy részben a minket körülvevő környezet és az étrendünk határoz meg.

A bélbaktériumok hozzászoknak az elfogyasztott táplálék összetevőkhöz, és ez igaz rövid és hosszú távon is. A japánok például meg tudják emészteni a tengeri moszatokat, ezek fogyasztása része a napi étrendjüknek, köszönhetően egy különleges enzimnek, amelyet tengeri baktériumoktól szerzett meg az ő bélbaktérium rendszerük. Ugyanakkor tény, hogy 100 évvel ezelőtt még a sok betegség pld. szívbetegségek ismeretlenek voltak Japánban.

Rizst ettek, meg tengeri moszatokat, algákat, halakat. Amióta beengedték az amerikai kultúrát, megjelentek a gyorséttermek, glutén és kazein tartalmú élelmiszerek, édességek, cukrozott üdítő italok azóta 30%-al nőtt a megbetegedések száma, és megjelentek a civilizációs betegségek! Ugyanez igaz, az USA-ba költöző Japánokra is.

A bélflóra fontossága

 • Vannak jó és rossz bélbaktériumok, és amikor ezek egyensúlya felborul, akkor jönnek a betegségek. Az immunrendszer érzékeli, az ellenséget és helyi kis gyulladások, gócpontok alakulnak ki ami hosszú távon szívbetegségeket okoz. A rossz bélbaktériumok elszaporodását a rossz táplálkozásban és a rossz lelkiállapotban is kereshetjük. Már Hippokratész is tudta: „A bél a búbánat atyja”. Állatokon végzett kutatások azt mutatják, hogy a viselkedés befolyásolja a bélflóra összetételét. És viszont, pro és prebiotikumok adásával, jó bélflórával a depresszió is legyőzhető!
 • Ha a bélflóra nem egészséges, hiányos, akkor például sok fontos nyomelem és ásványi só felszívódása hiányos. Ugyanis a mi testünk az ásványi anyagokat és nyomelemeket csak szerves formában képes feldolgozni. Szerves formában pedig úgy jutunk hozzá, hogy a vastagbélben lakozó bélflóra mikrobáinak valamelyike átalakítja a szervetlen ionokat szerves anyaggá, úgyhogy az iont a maga enzimrendszereihez kapcsolja, és így fehérjékhez kapcsolódóan válnak szervessé a szervetlen nyomelemek és ásványi anyagok. Tehát egészséges bélflóra nélkül nem juthatunk hozzá számunkra létfontosságú, különösen saját fehérjéink felépítésében létfontosságú nyomelemekhez és ásványi anyagokhoz.
 • Az immunanyagaink valamennyien fehérjealapúak, tehát ahhoz, hogy teljes értékűen tudjon működni az immunrendszerünk, kellő mennyiségű és minőségű fehérjét, nyomelemet és ásványi anyagot kell tartalmaznia a táplálékainknak, de ehhez még az is kell, hogy a bélflóránk teljes értékű legyen.
 • A béltartalom, a bélflóra és az immunrendszer szerves együttműködése az egészségünk legeslegelső feltétele. Ha ebbe az együttműködésbe valami hiány vagy méreg „bezavar”, akkor elindulhat egy betegség bennünk.
 • Kérdezheted, hogy miként lehet egy agyban található betegségnek a bélben a kiindulópontja. Ha az a fehérje szerkezet, amely az agysejtek védelmét szolgálná, nem tud felépülni, mert valamelyik nyomelem nem szívódott fel a bélflóra hiányossága miatt, akkor ott elkezdődhet valami baj. Ugyanígy végigmehetnénk az összes szervünkön.
  Tehát a betegségek oka a táplálkozásban is keresendő!

DXN Spirulina Cereal

DXN Spirulina Cereal

A DXN Spirulina Cereal kiváló rosttartalmú táplálékkiegészítő, amely hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz, emésztéshez és a jól működő bélflóra kialakulásához! Rosttartalma segíti a bélmozgásokat, a Spirulina tartalom, pedig hasznos tápanyagokkal látja el a szervezetet!

A Spirulináról itt olvashatsz: https://egeszsegesember.info/spirulina/

Egy reggeli étkezést ki tudunk váltani vele, úgy hogy akár 13-14 óráig sincs éhségérzetünk! Fogyókúrázóknak, sportolóknak és mindenkinek javasoljuk!

DXN vásárlás és regisztráció módjai

 

 

Források: http://www.hazipatika.com/taplalkozas/anyagcsere/cikkek/a_rostok_szerepe_a_taplalkozasban/20040722155119?autorefreshed=1

http://drhummel.hu/index.php/hu/blog/2014/143-a-halal-a-belekben-lakozik-mondasnak-van-e-alapja

http://www.diavitas.hu/problem/amit-tudni-erdemes-belbakteriumokrol/