DXN Civattino Coffee

DXN Civattino Coffee

DXN Civattino CoffeeA cibetmacska ürülékéből készül a Kopi Luwak, a világ legdrágább kávéja.

Az indonéz szigeteken őslakos cibetmacskaféle a maláji pálmasodró, kávéfák tetején él, és kávébabbal táplálkozik. A kávészemek végighaladnak a macska bélrendszerén, közben „fermentálódnak”, ez lényegében megegyezik a kávé úgynevezett nedves erjesztése során végbemenő enzimatikus emésztéssel, majd megjelennek az állat ürülékében. Miután ezt összegyűjtötték és belőle kinyerték a kávét, megpörkölik, majd ízesítik. Senki se tudja, hogy erre ki és hogyan jött rá, mindenesetre a szumátriai lakosok ennek köszönhetik hírnevüket.

 

Milyen az íze?

Aki kóstolta, állítja, hogy a legjobb kávé, amit valaha is ivott.

Nehéz, testes, krémes, kicsit a karamell és a föld ízére emlékeztető.

Először kicsit dohos az illata, de ha lefőzzük, nagyon vonzó ahogy gőzölög.

A DXN ennek a különleges kávénak a mintájára alkotta meg a Civattino Coffeet!
A külőnleges fermentálási eljáráson átment kávé, a Civattino kávé granulátum formában van jelen a dobozban, melynek elkészítése a következő:

Elkészítés:

A könnyebb adagolásért a Civattino dobozában egy adagoló kanalat helyeztünk el, mellyel pontosan kimérhető az ajánlott mennyiség, a 4 adagolókanálnyi (≈11g).

Ezt a 4 adagolókanálnyit tedd a csészébe, önts hozzá 200 ml forró (kb. 70°C-os) vizet, az aromák kioldódása érdekében várj 5 percet, szűrd le egy teaszűrőben, és már fogyaszthatod is. Ízlés szerint még ízesítheted cukorral (édesítővel), tejjel, tejporral stb.

Egy Civattino dobozból az ajánlott 11g-os adaggal számolva, 18 kávét lehet elkészíteni.

Az ízvilág és aroma nagyban hasonlít a cibetmacskás Kopi Luwak kávéhoz, és mégsincs az embernek undora, hogy min ment át a kávé mielőtt elénk került:)

DXN vásárlás és regisztráció módjai