DXN Start képzés 3.

DXN Start képzés 3.

5./ Technikai ismeretek

Technikailag az első lépés, hogy ismerd meg a DXN Eworld webirodát és fedezd fel mit tud és mire tudod használni. Tanuld meg, hogy tudod leadni a következő rendelésedet, hogy tudod levásárolni a DSP csomagod havi részét a 10%-ot, ha akarod. Tanuld meg, hogy fogod látni a csapatod teljesítményét, hol találod a havi bónuszelszámolást, és a saját céges honlapod linkjét? Tanuld meg, hogy tudsz csatlakoztatni új tagokat online?

Ezekről a videót itt találod:

6./ Online felkészülés

A mai időkben a hálózatépítés nagy része áttevődött az online felületekre. Ma már egy hálózatépítőnek nem kell km-eket utaznia, bemutatókat tartania, termet bérelnie és óriási telefon költséget felvállalnia. Ezért már az induláskor érdemes kialakítanod az online megjelenésedet, és kiépíteni az online személyes márkádat.  Ezekről szólnak a következő videók, ezért csak címszavakban írnám le a lényeget.

1/ Érdemes egy külön gmail fiókot nyitnod erre az üzletre, ahonnan kezeled a levelezésedet, ahol létrehozod a saját YouTube csatornádat. Amikor videót osztasz meg, azt ne mások videóival tett, hanem töltsd le magadnak és töltsd fel a saját csatornádra, ezzel nem veszítesz el érdeklődőket.

2/ Ha van már Facebook profilod, alaposan nézd át és gondold át annak jövőjét. El kell döntened, hogy valóban fel akarod-e vállalni ezt az üzletet, és akkor ennek megfelelően kell kialakítani a Fb kommunikációdat. A FB profilt nem üzleti célra használjuk, hanem ismerkedésre, kapcsolatépítésre és a személyes márkánk építésére. Ezért fontos, hogy mind a profilképed, mind a nagy banner, illetve az idővonalad tartalma egyaránt egy pozitív, életvidám, motivált, tudatos, sikeres embert tükrözzön. A profilodra, az idővonaladra nem szabad kirakni, hogy konkrétan mibe kezdtél bele, milyen üzletet kezdtél el csinálni!

Legyél figyelem felkeltő és lássák az emberek a változást a kommunikációdon, a posztjaidon, a hozzászólásaidon és mindenen, amit megosztasz. Beszélj „titokzatosan” hogy rákérdezzenek mire találtál, és ne dobd ki az idővonaladra reklámként, mert akkor senki se fog érdeklődni, hanem elkönyvelik, hogy téged is beszervezettvalami MLM, és te is agymosott lettél. Rákeresnek a cégre a termékekre és rögtön tudni fogják, hogy ez drága, és kerülni fognak, mert tudni fogják, ha hívod őket, azt miért teszed! Ezért az idővonalad ne a cégről szóljon.

Hozz létre egy üzleti Facebook oldalt, és egy csoportot, ahol elkezdhetsz a témával kapcsolatban kommunikálni, érdeklődőket gyűjteni, és az érdeklődőkből csapatot, közösséget formálni. Idővel majd ide érdemes meghívni azokat, akik megkérdezik mi történt veled, vagy azokat, akiknek megmutattad személyesen az üzletet a termékeket.

Csatlakozz az én DXN zárt csoportomhoz, ahol folyamatosan hasznos és belső anyagokat osztok meg, amiket nyilvános csoportban nem.

https://www.facebook.com/groups/672906430216103/

Csatlakozz a DXN cég magyarországi Facebook csoportjához, ahol mindig friss információk vannak a legújabb promóciókról eseményekről.

https://www.facebook.com/DXN-Europe-Kft-654108691280973/

Csatlakozz a DXN fogyasztói fórumához, ahol sok terméktapasztalatot találsz és kérdéseket is tehetsz fel.

https://www.facebook.com/groups/223806181337842/

3./ Nem kell feltétlenül saját honlap, hisz van a céges eworld honlap, de az igazából csak arra jó, hogy online regisztrálni tudj embereket és egy minimális tájékoztatást kapjanak a cégről és a termékekről.

Mindenesetre azért jó, ha tudod annak a linkjét, és raksz rá saját fényképet, és megadod rajta az adataidat, és tudod a linkjét.

Ez az eworld webirodádban van a saját weboldalam menü pont alatt.

Az egyik link a saját weboldalad, amin van a lehetősége az embereknek kiskereskedelmi áron is vásárolni az országodban, a másik link a csatlakozási link, amit akkor kell megadnod, ha online akar csatlakozni valaki.

Az enyém így néz ki:

weboldal: https://www.dxn2u.eu/pws/380000424

csatlakozási link:  https://eworld.dxn2u.com/s/accreg/hu/380000424

Ha kicsit is komolyabban gondolod az üzletet, akkor mindenképp jó, ha van saját honlapod, sőt a legjobb, ha van egy komplett online rendszered, amit nem csak megtudsz mutatni érdeklődőknek, hanem ha ügyesen töltöd fel saját tartalommal, akkor a SEO kereső optimalizálásnak köszönhetően egy idő után magától is hozhat érdeklődőket!

Pláne, ha rendszerként működik, tehát van rajta hírlevél feliratkozási lehetőség, és a feliratkozóknak automatikusan mennek ki a tájékoztató hírlevelek, melyek célja, hogy az érdeklődőkből csatlakozók vásárlók legyenek!

A rendszer része, még az elkapó oldalak készítése is, amiket reklám kampányban tudsz használni, hírlevél feliratkozókat gyűjtve.

Van még a rendszerünkben, egy profi videó konferencia terem, ahol webkonferenciákat, bemutatókat tudsz tartani, illetve ahol szponzori beszélgetéseket, 2-3 személyes videó megbeszéléseket is tudsz tartani esetleg a szponzorod bevonva.   

Mi erre a Pure Leverage rendszerét használjuk, ami szerintem a legolcsóbb és legjobb ilyen típusú szolgáltatás, korlátlan tárhellyel, 10000 fős feliratkoztatási lehetőséggel, és 100 fős konferencia teremmel.

Ez saját kezdeményezés, ajánlás, de persze mindenki olyan honlapot és rendszert használ amilyet akar és jónak tart, vagy nem használ semmilyet, mert teljesen csak offline akar dolgozni.

Én úgy gondolom, hogy a profiknak akkor is van honlapjuk, ha nem online dolgoznak, mert jó, ha offline tárgyalás után oda tudunk adni egy névjegykártyát, amin ott van a honlapunk, tele hasznos információkkal, orvosi és üzleti videókkal, leírásokkal, és mint mondtam a céges honlap erre nem alkalmas!

Ahogy az elején beszéltünk róla, az eszközök használata teszi egyszerűvé az üzletet, és az eszközök tesznek hitelessé.

Ha te nem vagy szakember, orvos, természetgyógyász, sőt még gazdag sikeres vállalkozó se vagy, akkor te nem leszel hiteles az emberek előtt, ha az egészségről vagy a sikerről, a meggazdagodásról akarsz beszélni. Így ezt a hitelességet a honlap biztosíthatja számodra.

Én nem javaslom az ingyenes megoldásokat mert hiteltelenné teszi az ajánlatodat. Ha egy saját domain megvásárlására nincs pénzed, akkor milyen meggazdagodásról, anyagi függetlenségről beszélsz? – kérdezhetik!

Az ingyenes dolgok korlátozva vannak, tele rakják idegen reklámokkal, és bármikor elvehetik, letilthatják. Nézd meg erről a videómat:

7./ Online hálózat építés

Ha már online munkáról beszélünk, akkor fontos letisztázni, hogy mit jelent az online hálózatépítés, és mit nem?

A legtöbb ember szeretné megúszni a hálózatépítés legnehezebb részét, a kapcsolat építést, az emberek megkeresését megszólítását az ajánlatunkkal, ezért szívesebben csinálnak olyan alibi munkát, amivel passzív módon szeretnék bevonzani a jelölteket és az érdeklődőket. Erről részletesen beszélek a videómban:

A személyes megszólítás helyett, az ingyenes Facebook csoportokban való hirdetés a legnépszerűbb, de legeredménytelenebb próbálkozás. Az ilyen csoportokban általában 95%-ban olyan MLM-esek vannak, akik eladni beléptetni akarnak és nem keresnek hálózatot. Óriási szerencsével elképzelhető valami eredmény, de sokkal inkább a frusztráltság lesz az eredmény, és annak a konstatálása, hogy ez az üzlet nem működik, senkit se érdekel, amiket írsz.

Néha én is bepróbálkozom egy-egy hirdetéssel, de inkább a „szakértői státuszom” a könyvem a képzéseim hirdetem, de a tapasztalat az, hogy ezek a típusú emberek nem az értékekre harapnak, hanem a nagyot ígérő ígéretekre. Pld. Nem kell semmit csinálnod, nem kell hálózatot építened, nincs semmi kötelező vásárlás, heti kifizetés, piacnyitó lehetőség, csak egy okos telefon kell hozzá és milliomos leszel…..:(

Az óriási „reklám zajban” az embereknek elege van a hirdetésekből, és utálják, ha valaki el akar adni nekik valamit, és reklámokkal nyomul! Ezért is mondtam, hogy a Facebook profilodra ne rakj ki céges dolgokat, termék reklámokat, mert csak elijeszted az ismerőseidet.

Ha egy MLM cég hirdetésekkel akarná eladni a termékeit, akkor azt nem bízná amatőrökre, akik sokszor nagyon gagyi módon próbálják eladni a termékeket a neten, vagy egyenesen a törvényeket megszegve, például a termékhez kapcsolt gyógyulási ígéretekkel.

Az MLM cégek nem azt akarják, hogy te reklámozd a termékeket, hanem azt, hogy szerezz személyes jó tapasztalatokat és azt oszd meg a családodban, ismeretségi körödben, és minél több emberrel, akik a névlistádon szerepelnek, és akik bíznak benned így a te ajánlásodra szívesen kipróbálják a cég termékeit, amit esetleg egy TV reklám hatására nem tettek volna meg!  A cégek a szájreklámért fizetnek, nem az ingyenes gagyi hirdetésekért, színvonaltalan ingyenes honlapokért és s spamelésért!

Ami igazán hatásos lehet, az a story telling, a történet mesélés!

Az emberek imádják a személyes történeteket és sztorikat. Ezért sohase céges reklámokat tegyél ki, hogy mire jó a te terméked, hanem mesélj valamilyen élményedről a termékkel kapcsolatban, valami terméktapasztalatot mondj, tedd titokzatossá, hogy mitől fogytál le, mi az a kávé, amitől jobban alszol stb. Ne told az emberek képébe, hogy te mivel foglalkozol mit akarsz nekik eladni!

Ha valós forgalmat s így jutalékot akarsz, akkor meg kell tanulnod az eredményes online hálózatépítés alapjait és ehhez érdemes elvégezni a 30 napos online képzésemet.

Ha minden áron reklámmal és hirdetésekkel akarsz eredményt elérni, akkor ezt csak profin fogod tudni megtenni, ahhoz viszont sokat kell tanulnod és több pénzes tanfolyamot elvégezned, esetleg személyes tanácsadást is igénybe kell venned.

Őszintén megmondva én amatőrként talán 100 eurót elhirdettem a Facebookon, de semmi eredménye nem volt. Rengeteg szempont és technika, és szövegírási gyakorlat, marketing ismeret, sőt reklám pszichológia kell ahhoz, hogy úgy megtudj szólítani embereket, hogy azok reagáljanak a hirdetésedre és vásároljanak vagy csatlakozzanak hozzád! Ha ez nincs meg akkor rengeteg pénzt el tudsz „égetni” a neten és csak az üzlet fejéhez vágod majd, hogy nem működik! – pedig senki se mondta, hogy hirdetésekkel fog működni az MLM  a network szakma! Nagyon jó a pénzes hirdetés de csak akkor ha értesz hozzá és ha megfelelő volumenben tudod csinálni. Az elején nem javaslom!

Tehát lezárva az online hálózatépítés témáját, szögezzük le, hogy fontos az online jelenléted, a profi én márkád kiépítése, és ehhez kellenek jó honlapok, ha lehet napi blogolások, értékes online tartalmak, kell egy profi Facebook megjelenés, oldal és csoport, DE ez mind nem helyettesíti a személyes megkeresést, meghívást valamilyen online bemutatóra vagy személyes beszélgetésre!

Ha online hirdetsz, posztolsz akkor 80%-ban a saját személyes márkádat, „szakértői státuszodat” hirdesd építsd fel, és ne a termékeidet üzleti lehetőségedet!

Az emberek vezetőket, hiteles embereket, egyéniségeket keresnek és nem termékeket MLM lehetőségeket!

Válj olyan emberré, hogy az emberek úgy nézzenek rád, hogy ha te mondasz valamit, csinálsz valamit akkor az legyen bármi, érdemes téged követni és csatlakozni hozzád!

Ugyanez a véleményem az automata rendszerekről, amik jók hisz mi is arra használjuk a Pure Leverage oldalakat, de annak is van egy határja, hogy milyen reménységet szabad hozzá fűzni.

 

Tehát a online lépések csekklistája összefoglalva:

 

  • Email cím létrehozása a Gmailnál.
  • Saját Youtube csatorna létrehozása feltöltése
  • Facebook profil létrehozása vagy meglevő átalakítása, megtisztítása
  • Facebook üzleti oldal létrehozása, csoport indítása.
  • Facebook csoportokhoz csatlakozás. Olyan csoportokhoz, ahol az MLM üzleted célcsoportja tartózkodik! Legyél ott aktív, figyeld a bejegyzéseket, embereket, kedvelj bejegyzéseket, amikkel egyetértesz, ossz meg jó bejegyzéseket, dicsérj meg másokat, és keress jó kapcsolatokat. Ha te adsz figyelmet másoknak, akkor te is fogsz kapni azt! Építs a névlistád, de lassan és okosan tedd, az emberek megszólítását a személyes ajánlatoddal!

Először építsd ki a bizalmi hidat, mert az interneten ez így működik:

Megismer, egyetért veled, megbízik benned, meghallgat és elfogadja, amit mondasz, csatlakozik hozzád, akar veled együttműködni!

 

Ezt spameléssel, emberek lerohanásával sose fogod elérni!

Lassan járj, tovább érsz!

  • Készíts vagy csináltass saját honlapot, ahol minden nap blogolhatsz, csinálhatsz bejegyzéseket, ahol az én márkádat építed, bemutatod az életed, azt ami foglalkoztat, ami éltet, ami a küldetésed, ami a szenvedélyed! Hidd el nem olyan nagy dolog ez, és nagyon eredményes tud lenni! De persze nem kötelező, ha nem akarod, ez ne riasszon el a cselekvéstől, akkor indulj neki a hagyományos offline módon.

Comments are closed.