Magas vérnyomás ellen ganoderma

Magas vérnyomás ellen Cordyceps Ganoderma és Spirulina

Mely gyógygombák a leghatékonyabbak magas vérnyomásra?

Bőséges kínai irodalom foglalja össze az ételterápia alkalmazását a magas vérnyomás elleni küzdelemben, amelynek részesei a gyógygombák. A gombák több szempontból is egészségesen tartják a szívet: olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek gyulladásgátlóként hatnak, és gazdagok érvédő antioxidánsokban. A vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a gombák csökkenthetik az LDL (rossz) és az összkoleszterin mennyiségét.

1. Cordyceps – A kordicepin képes az erek ellazítására

Úgy gondolják, hogy a Cordyceps sinensisnek (kínai hernyógomba) erős gyulladásgátló és antioxidáns hatása van, amelyek segíthetnek a magas vérnyomás megelőzésében vagy kezelésében. Ezen előnyök nagy részét a kordicepin néven ismert vegyületnek tulajdonítják, amely molekuláris összetételében hasonló az adenozinhoz. A kordicepin ugyanúgy képes az erek ellazítására, mérsékelve ezzel a vérnyomást. A Cordyceps sinensis csökkenti a vérben az LDL koleszterin szintjét, így védi és erősíti az érfalakat. Hozzásegít a megfelelő vérkeringéshez, megvédve ezzel a szív-, és érrendszeri betegségek kialakulásatól. Az antioxidánsok koncentrált jelenléte segít az oxigén és a tápanyagok szállításában, emiatt a hernyógomba jó hatással van az agy, illetve a szív oxigénellátására is. A Cordyceps élő példája annak, hogy miért jó a gyógygomba magas vérnyomásra.

2. A Ganoderma javítja a szív vérátáramlását

Rákgyógyítás és a ganoderma.A ganoderma (pecsétviaszgomba) jótékony a hipertónia kezelésében. Több olyan összetevőt tartalmaz, amelyek vérnyomáscsökkentő tulajdonsággal bírnak. Közéjük sorolható a mannit, a szterinek, a triter-penoidok, a kumarin és a poliszacharidok. Ezek az alkotóelemek egyebek között javítják a szív vérátáramlását, emellett csökkenti a vérlemezkék összetapadásának, illetve  a véralvadás  esélyét a koszorúerekben, ami a szívroham egyik fő oka. A hagyományos orvoslás részeként történő 2000 éves felhasználás mellett a modern kutatások szerint a Reishi a fentebb leírtakon túl általános szív tonizálóként is használható. A pecsétviaszgomba tehát az egyik legjobb gyógygomba magas vérnyomásra.

Meggyőző kutatási eredmények

Egy tanulmányban 54 hipertóniás beteget vizsgáltak, akiknek négy héten keresztül naponta háromszor Reishi kivonatot adtak. Ezek a betegek nem reagáltak jól a hagyományos hipertóniás kezelésre, amelynek természetes alternatívája számukra is javulást eredményezett. 

A Ganoderma lucidum vérnyomáscsökkentő hatását vették górcső alá japán kutatók. 53 hipertóniás, valamint kismértékben emelkedett és normál vérnyomású embernek adtak adagoltak naponta 240 mg gombakivonatot. Fél év elteltével arra jutottak, hogy a magas vérnyomással küzdők körében káros mellékhatások nélkül szignifikánsan csökkentek az értékek.

A jó minőségű Reishi szedésének előnyei körülbelül 10 nap vagy két hét után érvényesülnek, és két hónapos folyamatos használata után jelentős különbség tapasztalható az általános közérzettel kapcsolatban.

 Ganoderma lucidum (Reishi) gombát a tradicionális gyógyászatban évszázadokon keresztül alkalmazták a magas vérnyomás és egyéb vérkeringési betegségeknél

A pecsétviaszgomba triterpén hatóanyagának köszönhetően javítja a vérkeringést, fokozza a szívizom oxigénfelvételét, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet, valamint trombocita aggregáció-gátló hatását klinikai vizsgálatok is igazolták. Továbbá védelmet jelent a stroke, és a szívrohammal szemben. A Reishi magas vérnyomás által okozott fej- és vállfájást, valamint az érelmeszesedést teljesen meggyógyítja, és javít a vérnyomáson is.

Mr. Isao Tani tanulmánya szerint, melyet a Kinki Egyetem Orvosi Kutatóintézetben végeztek:

A kísérleti alanyok túlnyomó részben magas vérnyomással küszködtek. A vérnyomás területén jelentős javulást tapasztaltunk. Az egyik beteg kezdő értéke (180/96) három hónap után 126/94-re csökkent. Ilyen jelentős javulást nagyon ritkán tapasztalunk vérnyomás csökkentő gyógyszer alkalmazása nélkül. Néhány női érelmeszesedéses páciens vérnyomása három hónap alatt 158/77-ról 128/67-re csökkent. A koleszterin szintjük szintén javult, 269-ról 242-re. Egyes betegeknél a magas vérnyomás fej- és vállfájással jár együtt. Az ő vérnyomásuk egy hónap alatt 151/78-ról 118/72-re csökkent, és megszűnt a fejfájás. Több olyan beteg tapasztalt javulást mindkét területen, akik magas vérnyomásra és fájdalmakra is panaszkodtak.

A fenti eredmények alapján látható, hogy a Ganoderma eredményesnek bizonyult a magas vérnyomású betegeknél. Vérnyomás csökkentő gyógyszerek alkalmazása ilyen esetekben csökkentheti a szisztolés a nyomást, azonban nincs hatással az aszisztolés nyomásra. A Ganoderma mindkettőt csökkentheti. Ez kivételes tulajdonság. Különösen hangozhat, hogy a Ganoderma kétirányú hatással rendelkezik, azaz emelheti és csökkentheti is a vérnyomást.
Valójában, mivel a Ganoderma harmonizálja a szervezet funkcióit, erősítve a szervezet természetes gyógyító képességét, erősítheti az immunrendszert, különösen a középkorúak esetében.
C-vitamin valamennyi gomba kivonat esetében fokozza a poliszacharidok biológiai hatékonyságát. Különösen igaz ez a Reishi (Ganoderma lucidum) gombára.

A C-vitamin a poliszacharidokkal szinergiában fejti ki hatását, annak hatását felerősíti, melyet in vitro kísérletben igazoltak. A vizsgálat során rávilágítottak arra, hogy ez a kombináció segítheti a daganatellenes terápiák hatékonyságát.A C-vitamin és Reishi gomba a magas vérnyomás esetén egy kitűnő kombináció, ugyanis C-vitamin: az egyik legfontosabb szív- és érvédő anyag. Mivel jelentős szerepet játszik a koleszterint tartalmazó epesavak termelésében, és a zsírsavak sejten belüli szállításában, nemcsak kiváló gyökfogó, hanem indirekt módon csökkenti a vérzsírokat is. Ráadásul segíti az oxigén hemoglobinhoz (vérfesték) történő kötődését, tehát az oxigénszállítást is, továbbá hozzájárul, hogy a szövetekben felhasznált E-vitamin újra aktiválódjon.

C-vitamin és a Reishi hasonló mechanizmusokon keresztül támogatja a szív-és érrendszert. Tulajdonképpen egymás hatását erősítik.

Hasonlóan gyógygomba társaiéhoz, a ganoderma jótékony hatásaira már az ókorban fény derült. E sokoldalú növényt őseink gyógyításra használták – legelőnyösebb oldala, hogy alkalmazkodik az éppen fennálló igényekhez, vagyis adaptogén*. A ganoderma – mint ún. intelligens gyógynövény* – olyan tulajdonsággal bír, amelyet minden 300-ból egy növény mondhat magáénak: akkor hat, ha szükség van az erejére. S mindig csupán a kellő mértékben. Nem véletlenül nevezték a japánok isteni gyógyfűnek, életelixírnek. A stroke ellen már őseink is alkalmazták. A keleti orvoslás négyezer éve használja – s számos betegség ellen kitűnőnek találta.

De miért ennyire hatékony a ganoderma gomba?

Íze nyersen keserű, húsa pedig kemény – ezért nem szokás megenni. Főzetként, kivonatként azonban kiváló betegségek, egészségügyi problémák kezelésére, megelőzésére.

A pecsétviaszgomba alapvetően méregtelenít, a szervezet védekezőképességét és az idegrendszert támogatja. Mivel erős antioxidáns, megköti a szervezetben a káros hatású szabad gyököket. Ennek is köszönhető, hogy az autoimmun zavarok, valamint a rákos daganatok gyógyításában – és megelőzésében – hatékony segítséget nyújt.

E gyógygomba segédkezik abban, hogy a test metabolizmusa egyensúlyban maradjon. Jó hatással van a vérnyomásra – mérsékeli azt, ahogyan a vércukor-, a vérzsír- és a koleszterin szintet is, jótékonyan befolyásolva ezzel pl. a diabéteszt.

Gyulladáscsökkentő hatású, az allergiát is csillapítja.

Méregtelenít, tisztítja a májat és a vért. A máj-erősítéshez hozzájárul triterpén tartalma. A pecsétviaszgomba azonban arra is képes, hogy – szerves germánium tartalma miatt – a vér oxigénfelvevő képességét növelje, ezzel is hatékonyabbá téve a méregtelenítést. A ganodermában található adenozin ebben is segít, többek közt a vérzsírok „hígításával”. Az artériák tisztán tartásával továbbá nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a szív- és érrendszeri betegségek ne alakulhassanak ki. A véráramlás támogatásán keresztül e gyógygomba segít megelőzni a trombózisos betegségek kialakulását. Alkalmazható hepatitis ellen.

Az immunrendszer számára komoly támaszt jelent, poliszacharid összetevői antioxidánsként is működnek. Hatékony a vírusokkal szemben, csökkenti a stressz következményeit. Idegrendszer-stimuláló hatása miatt az Alzheimer-kór jelentkezésének valószínűségét is csökkenti, mérsékeli a hangulatingadozásokat.

3. Spirulina

A magas vérnyomás számos súlyos szív- és érrendszeri megbetegedés, köztük a szívroham, agyvérzés és a krónikus vesebetegség fő oka. Napi 4,5 gramm alga szedése csökkenti a vérnyomást a normál vérnyomásszinttel rendelkező egyéneknél. Úgy gondolják, hogy ezt a megnövekedett nitrogén-monoxid- termelés eredményezi, amely segít az erek ellazulásában és tágulásában.

A spirulina egy természetes vérnyomáscsökkentő, amely segíthet megelőzni vagy mérsékelni a magas vérnyomásból eredő szívbetegségeket. A spirulina hatása a nitrogén-monoxid-termelés növelésén alapul, amely ellazítja és kitágítja az ereket

A spirulina emellett csökkenti a koleszterinszintet és méregteleníti a szervezetet.

 Egy állatkísérlet szerint a spirulina megvédte a patkányokat a fruktózban gazdag étrend okozta magas vérnyomástól és érszűkülettől.

Mind

ezek mellett a spirulina ígéretesnek tűnik a cukorbetegség kezelésében is, fogyasztása jelentősen csökkenti ugyanis az emberek éhgyomri vércukorszintjét, mely gyakori probléma az 1. és 2. típusú cukorbetegséggel élők esetében, sőt, antioxidáns hatása miatt hatékonynak lehet bizonyos, 1. típusú cukorbetegségek kezelésében is, főleg, hogy növényből készült kivonat fogyasztása csökkentheti a koleszterinszintet, ez pedig segítheti a vérnyomás szabályozását is.

A magas vérnyomás és a koleszterinszint egyaránt kapcsolódik a szívbetegségekhez, a spirulina pedig csökkentheti mindkét kockázati tényezőt, így segíthet megelőzni az ebből fakadó betegségeket is, de méregtelenítő tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek ellensúlyozhatják a szervezet szennyező anyagait; az arzént, a fluoridot, a vasat és a higanyt.

Azonban nem minden Cordyceps Ganoderma Spirulina egyforma és hatékony.

dxn

DXN termékei a legmagasabb hatóanyagtartalommal rendelkeznek és a legtöbb minősitéssel! Ezért jó szivvel csak ezeket ajánlom, ezekről van jó tapasztalatom.

Az olcsó sokszor drágább!

Javaslat magas vérnyomásra:

  1. Napi minimum 3 GL 3 RG ganoderma kapszula
  2.  4 szem Spirulina
  3.  Ha van rá keret akkor még 1 kapszula Cordyceps

Egy ingyenes regisztráció után tudja megvenni amit itt indithat el:

https://eworld.dxn2u.com/s/accreg/hu/824702547

Itt leirom hogyan:

DXN termékek vásárlása

Ha segitség kell hivjon +36709359300 Nagy Gábor

Comments are closed.