Lúgosítás DXN termékekkel

Lúgosítás DXN termékekkel

A lúgosítás témaköre egyre népszerűbb. Vannak persze akik tagadják, sőt vannak akik ellene beszélnek, sőt netto hülyességnek állítják be. Általában ezek az emberek azok akik tagadják a vitaminok, táplálékkiegészítők fontosságát is.

Mindenki olvasson utána, döntse el kinek hisz. Vannak komoly orvosok akik támogatják a lúgosítás témáját és sok pozitiv eredményt tudnak felmutatni.

Az új biológia, vagyis a lúgosítás elmélete azon a feltételezésen alapul, hogy az emberi szervezet legnagyobb kihívása a test pH-egyensúlyának a fenntartása, és minden betegség egy közös okra vezethető vissza, és ez nem más, mint a szervezet elsavasodása.

 Elméletük szerint, testünk működése során savakat termel: lélegzés, emésztés, anyagcsere, stb. folyamán. Annak érdekében, hogy fenn tudja tartani enyhén lúgos kémhatását lúgosító ételekre, lúgosító italokra és mozgásra van szüksége. Ha a természetes táplálkozással ezt nem tudjuk megtenni, akkor fontos lúgosító táplálékkiegészítőket szednünk.

Dr. Young szerint a savasító ételekben gazdag modern táplálkozás eredménye az, hogy kialakul az ún. rejtett szöveti acidózis. 

Az ő elmélete azon alapszik, hogy az emberi test pH-egyensúlyra leginkább érzékeny része a vér. Ha a vér pH-ja minimálisan elmozdul, ez a változás nagyon súlyos betegségek kialakulásához vezethet, egy nagyobb elmozdulás pedig az egyén halálához is. Ezért testünk mindent megtesz annak érdekében, hogy vérünk enyhén lúgos kémhatását (7,365) fenntartsa. A szervezetbe kerülő, vagy ott kialakuló savakat az emberi szervezet négy csatornán keresztül tudja eltávolítani: a belek, a tüdő, a vesék és a bőr segítségével. 

Mivel egész életünk során anyagcsere folyamataink következtében folyamatosan savterhelés ér minket, ezért tüdőnk, vesénk és a puffer rendszereink állandó és intenzív működése szükséges ahhoz, hogy a pH viszonyaink (akár sejten belül, akár sejten kívül) az élettanilag megengedett határok között maradjanak.

Ez a természetes biológiai puffer rendszer csak korlátozott mennyiségű savval tud megbirkózni. Annak érdekében, hogy megtudjuk őrizni szervezetünk egészséges állapotát, nekünk is cselekednünk kell azért, hogy testünk maradéktalanul közömbösíteni tudja a savakat. Ez a folyamat pedig, amit nekünk kell megtennünk a lúgosítás. 

Ezt a legkönnyebben úgy tehetjük meg, ha lúgosító ételeket és lúgosító italokat fogyasztunk, valamint rendszeresen mozgunk, sportolunk. 

Amikor már a szervezetben a Kálium-Nátrium arány is felborul, olyankor kezdenek a salakanyagok az ízületekben és kötőszövetekben elraktározódni. Amennyiben a savasodás még tovább folytatódik, úgy a szervezet zsírokat kezd el termelni, amelyek közrefogják a salakanyagokat, és ezeket elraktározza, így indul el az emberi testben az elhízás. Ettől a súlyfeleslegtől azért lesz nehéz később megszabadulni, mert valójában a szervezet ezzel önmagát védi.

Az elsavasodás alapvető oka a helytelen táplálkozás. Ezért javasoljuk, hogy csökkentse a savasító ételek(pl. hús, liszt, cukor) bevitelét, és növelje azoknak az élelmiszereknek az arányát, amelyek lúgosítanak( zöldségfélék, algák, ), valamint fogyasszon több vizet.

LúgosításAz elfogyasztott ételek által a szervezet pH-értékének – savas vagy lúgos irányba – eltolása az egyensúly felborulását eredményezi, ami azonnali tüneteket nem eredményez. Az egyoldalú táplálkozás következtében hónapok, sőt évek alatt alakulhatnak ki krónikus betegségek.

 Ha a szervezet hosszú idő után  sem képes megszabadulni a nagy savmennyiségtől, akkor saját tartalékaihoz nyúl, és bizonyos ásványi anyagokat, így – a savak semlegesítése céljából – kalciumot, magnéziumot, káliumot, nátriumot von el a „szervezettől”, leginkább a csontokból. Ennek következménye a csontritkulás.

Ha a túlsavasodás megvonja a testtől, elsősorvban a véredényektől a bázisképző ásványokat Lúgosítás(kálcium, kálium, magnézium, cink, stb. szervetlen bázisok), más összetartó anyagokkal kell helyettesíteni azokat. Ilyen anyagok a koleszterin és a zsír. A szervezet ezzel tömi el a törékennyé váló érfalakat (érelmeszesedés). A koleszterin és zsír felhalmozódhat és felrakódik az artériák falára, és emiatt kialakul a magas vérnyomás, a magas koleszterin szint, valamint az erek rugalmassága is csökken.

Amikor elvonjuk a savat a szervezetből, és méregtelenítjük azt, továbbá ellátjuk létfontosságú tápanyagokkal, akkor a vérnyomás és koleszterinszint helyreáll. Ez egy nagyon egyszerű folyamat és működik.

Az elsavasodás tünetei

  • állandó fáradságérzet
  • (gyakori) fejfájás
  • gyenge immunrendszer
  • gyomor- és bélpanaszok
  • emésztési panaszok
  • mellkasi fájdalom
  • narancsbőr.

Súlyos esetben állandósulhatnak a túlsavasodás következtében kialakuló ízületi fájdalmak, izomgörcsök, álmosság, idegesség, koncentrációs és alvási zavarok, vérnyomáscsökkenés, valamint immunrendszeri problémák.

Mi okozhat savasodást a szervezetben?

Az egészségtelen, egyoldalú táplálkozáson kívül a szervezet savasodását okozhatja:

  • mozgáshiány (de a tejsavtermeléssel járó izomtevékenység is),
  • mindennapi egyoldalú idegi megterhelés (stressz),
  • koplalás, éhezés (a fehérjéből nyert energia ketosavak felszaporodásával jár),
  • túl sok savképző élelmiszer, savas italok,
  • nikotin,
  • alkohol,
  • koffein (kávé, tea, kólafélék, kakaó, csokoládé),
  • számos betegség (pl. diabétesz, allergia, köszvény),
  • bizonyos gyógyszerek (pl. vízhajtók).

A hazai táplálkozási szokások lakossági szinten nem, vagy csak ritkán fedezik a megfelelő mennyiségű bázikus anyagot. Általában sok húst, édességet és alkoholt fogyaszt a felnőtt lakosság jelentékeny hányada, keveset mozog, stresszben éli mindennapjait, ami összességében a túlsavasodásnak kedvez.

Lúgosító élelmiszerek

  • Teljes őrlésű gabonafélék közül: a hajdina és a köles.
  • Zöldségek : brokkoli, burgonya, cukkini, hagyma, fokhagyma, káposztafélék és minden zöld növény, így például a spenót igen erős lúgosító hatással bír. Karalábé, padlizsán, paprika, paradicsom, uborka zöldsaláták
  • Gyümölcsök (szinte minden, kivéve az áfonya, a szilva): alma, ananász, citrusfélék (mandarin, narancs, citrom), cseresznye, görögdinnye, körte, málna, mangó, meggy, papája, sárga- és őszibarack, szeder, szőlő.
  • Hüvelyesek közül a zöldbab és a borsó.
  • Olajos magvak: mandula, sült gesztenye.
  • Tojássárgája.
  • az anyatej is erősen bázisképző hatású.

Savasító élelmiszerek

  • Húsok (baromfi, marha, sertés) – és általában a nagy mennyiségű állatifehérje-bevitel.
  • Szalámifélék, virsli.
  • Pékáruk.
  • Tejtermékek: sajtok, krémsajtok, tartósított tej, vaj.
  • Margarin.
  • Hüvelyesek: száraz bab, lencse.
  • Sütemények, kekszek.
  • Cukor, méz.
  • Gyümölcsök közül: áfonya, szilva, valamint az összes tartósított gyümölcs (cukorral eltett befőttek, kandírozott készítmények).
  • Tésztafélék.
  • Olajos magvak: dió, mogyoró, pisztácia.
  • Szénsavas üdítőitalok.

Az egészséges táplálkozás önmagában a savas és lúgos pH-értékek megfelelő egyensúlyát is magában rejti. A ma megfogalmazott ajánlás, miszerint 400–450 g zöldséget és gyümölcsöt szükséges fogyasztani, segít fenntartani a megfelelő környezetet, elkerülni a túlsavasodást.

A lúgosító hatású ételek 70–80%-ot tegyenek ki, a savasító hatású ételek fogyasztási aránya 20–30% legyen, tehát feltétlenül tartalmazzon savasító hatású élelmiszereket is az étrend.

Ha nem tudjuk étkezésünket reformálni, és bevezetni a több zöldség gyümölcs fogyasztását, vagy ha biztosak akarunk lenni a dolgunkban, akkor mindenképp javasolt lúgosító táplálékkiegészítők fogyasztása, és ezekkel támogatva leadni a felesleges kilóinkat, támogatni az immunrendszerünk és szervezetünk tökéletes működését!

A két legerősebb lúgosító növény a Spirulina és a Ganoderma.dxn

Ezek fogyasztásával, nagyban hozzájárulhatunk testünk megfelelő ph-jának fenntartásához, és az elsavasodás megakadályozásához.

Fogyasztásukkal támogathatjuk a szervezet öngyógyító képességeit, az immunrendszert, és segíthetjük a fogyást, a megfelelő egészséges testsúly kialakítását. Támogathatjuk az egészséges vérkeringést, a vérerek tisztaságát, a vér megfelelő sűrűségét, és gátolhatjuk a koleszterin lerakodásokat, az elmeszesedést, csontritkulást, elhízást!

A DXN termékeiben található spirulina és ganoderma a legjobb minőséget képviselik a piacon.

A kávé a benne található csersav miatt az egyik legerősebb savasító ital, és sokak szerint káros az egészségre, refluxot , savas felböfögést okoz! A DXN ganoderma kávéja megoldást nyújt erre a problémára! A DXN kávé lúgosító kávé, mivel a kávéban található ganoderma közömbösíti a koffein és a csersav negatív hatásait, így ez a kávé nem égeti a gyomrot nem okoz refluxot, sőt segít a refluxból való gyógyulásban is.

Ha számodra fontos a lúgosítás, és szeretnél az egészségedre odafigyelni, akkor nem a kávé elhagyása a megoldás, hanem a kávé lecserélése, lúgosító DXN ganodermakávéra!

forrás: http://www.patikamagazin.hu/betegszervezetek/cikkek/cikk/245/4

http://www.fulspecialista.hu/savasodas

Comments are closed.