Gyógygombák gyógyhatásai

Gyógygombák gyógyhatásai

A ganoderma hatásai:

Gyógygombák gyógyhatásaiSzerves germánium tartalmának köszönhetően a ganoderma, akár 1.5x-ére is növelheti a vér oxigénfelvevő és szállító képességét, ami hozzájárulhat a méregtelenítés hatékonyságának a növeléséhez. Szintén az oxigénfelhasználás javításában, illetve a máj működésének a támogatásában kapnak nagy szerepet a benne található triterpének (ganoderic savak). Hatóanyagai segítik a jobb véráramlást – még a hajszálerek szintjén is –, valamint megelőzik a vérlemezkék összetapadását, összecsapódását, ezért a pecsétviaszgomba a trombózisos megbetegedések megelőzésében is szerepet játszhat.

 Antioxidáns hatású poliszacharid összetevői erősítik az immunrendszert, elpusztítják a vírusokat, csökkentik a hangulatingadozást és a stressz miatt jelentkező tüneteket. A ganoderma adenozint is tartalmaz, ami felhígítja a vérben  található zsírokat, ami a méregtelenítés során tesz jó szolgálatot. Ennek a következménye az is, hogy tisztítja a vénákat és artériákat, megelőzi a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását, jelentősen megnöveli a szív kapacitását.

Az adenozin ezen kívül egyensúlyban tartja a hormonszintet, szabályozza az emésztési funkciókat, valamint a vér pH-szintjét. Tudományosan igazolt, hogy a ganoderma gyógygomba  triterpenoid tartalma csökkenti a koleszterin szintet, enyhíti az allergiás tüneteket, míg az inzulinmennyiség növelésével szabályozza  a vércukorszintet, ezzel  kordában tartja a cukorbetegséget.

A gyógygombák hatásairól dr. Csizmadia Beáta előadásaiból részletesen tájékozodhatsz:

dr. Csizmadia Bea ganoterápia videók

Comments are closed.