Gyógyítás vagy megelőzés?

Mi az egészség és mit tehetünk a megőrzéséért?
Szeretne egészséges lenni? TERMÉSZETESEN?
Járjon legalább egy lépéssel előbb!
Ne a betegség kényszerítse ki Önből az első lépést az egészséges életmód felé!

Néhány elgondolkodtató mondat, amivel foglalkoznunk kell:

1. Az emberek többsége 40 évig feláldozza az egészségét, hogy pénze legyen, majd 40 év után kénytelen feláldozni a pénzét , hogy egészsége legyen!

2. Felmérések és statisztikák alapján kijelenthető megállapítás, hogy egy bizonyos összeget minden ember elkölt élete során az egészségére, ezt senki sem spórolhatja meg! De azt , hogy mire költi maga választhatja meg!

3. Aki sajnálja a pénzt az egészsége megőrzésére, az nem számol a betegségek költségeivel!

4. Csak a betegséget lehet elkapni másoktól, az egészséget nem!
Az egészséget választani kell!

Minek köszönhető, hogy vannak egyes népcsoportok akiknél még nem ismertek ezek a betegségek, szavuk sincs rá! Minek köszönhető, hogy bár a táplálékkiegészítők nem gyógyítanak mégis olyan mértékben támogatják a testünket, hogy az ennek eredményeként gyakran csodákra képes a legkülönbözőbb betegségek elleni harcban?!

Ennek próbáltunk utánajárni és ezért született ez az oldal!

Mikor az emberek megbetegednek, válságba kerül az egészségük gyakran megijednek és futnak az orvoshoz, hogy gyógyítsa meg őket! Ilyenkor gyakran hajlandóak életmódjukon változtatni, elhatározzák – ha nem is tesznek fogadalmat -, hogy egészségesebben kívánnak élni. Aztán ha szerencsések és látszólag visszaszerzik az egészséget, a gyógyszerek hatására elmúlnak a tünetek, gyakran visszatérnek oda ahonnan indultak és könnyen abbahagyják az egészségükre való odafigyelést! Mert ahhoz hogy a tervből valóság legyen hiányzik egy olyan lépcsőfok amit nagyon kevesen hajlandóak meglépni!

A kényelem a legtöbb ember életében sokkal fontosabb szempont mint a felelősség vagy a tudatos életmód választása, felvállalása! Azonban a tünetek eltüntetése nem oldja meg a problémát, nem veszi ki a betegség gyökereit, csupán abba a hamis tudatba ringat, hogy már nincs betegség! Pedig ott van és sokkal nagyobb és sokszor már visszafordíthatatlan csapásra készül!

Egészségünk gyakran csak akkor válik fontossá, amikor szervezetünk jelez, valami nagy és tartós baj ér. Akkor viszont honfitársaink hatvan százaléka elrohan orvoshoz, a többiek pedig még akkor sem mernek vagy akarnak a dolgok végére járni. Saját felelősségünk tehát, hogy komolyan vesszük-e a megelőzést.

Manapság, amikor egészségről beszélünk, ahányan tesszük, annyiféle dologra gondolunk.
De mit értünk egészségen? Vannak akik szerint nincs is egészséges ember csak rosszul kivizsgált beteg!

És mi a betegség? Feltétlen rossz? Vagy csak a szervezet jelzése, ami jó dolog mert felhívja a figyelmet arra, hogy valamit nem jól csinálunk, valahol baj van?
És mi a teendő ha “megbetegedtünk?” Jó-e csupán a hagyományos nyugati orvoslásra hagyatkozni – aminek lényege többnyire a tünetek megszüntetése – vagy érdemes lenne nagyobb teret engedni a természetes gyógymódoknak melyek lényege a betegségek okainak feltárása és azok kezelése! Ha a betegség valóban hasonló az autókban található kis piros lámpákhoz, melyek a kocsi meghibásodására figyelmeztetnek akkor át kell gondolni, ha kigyullad egy lámpa akkor mit csinálunk? Kikötjük a lámpát, hogy ne lássuk vagy szerelőhöz megyünk és megkerestetjük a hiba okát és gyökerénél kezeljük a dolgokat?

Mert felvetődik a kérdés ki az egészséges vagy egészségesebb? 
A készételek, gyors éttermek hamburgerein, sült krumplijain, cukros üdítőin lakmározó elhízott gyerekek vagy a „csont és bőr algákon és vadászatból táplálkozó afrikai kisemberek? Esetleg a bulimiás szuper vékony modellek?
Vagy kik az egészségesebbek: Nick Vujicic aki kéz és láb nélkül boldogan él és motivációs trénerként bejárja a világot, vagy egy ünnepelt Hollywoodi sztár aki sokadik szexuális kalandja mellett, kábítószerben vagy alkoholban vezeti le feszültségét? 
Ki van jobban kitéve a veszélyeknek az aktív sportoló aki mindent megtesz hogy a maximumot hozza ki az eredményeiből, vagy az otthon számítógép előtt dolgozó ember?

Comments are closed.