Ganoderma Lucidum Reishi Lingzhi Pecsétviasz gomba

A ganoderma gomba NEM MINŐSÜL GYÓGYSZERNEK, nem gyógyít, de sok jó tapasztalat  támasztja alá hatékonyságát az egészségre!
A honlap oldalain található gombakivonatokkal kapcsolatos összegyűjtött információk betegség esetén NEM HELYETTESÍTHETIK A SZAKEMBER MEGKERESÉSÉNEK SZÜKSÉGESSÉGÉT!
A termékek nem helyettesítik a változatos étrendet és az egészséges életmódot!

Egy csodálatos gyógynövény

A kínaiak évezredek óta kiemelkedő minőségű "gyógynövényként" tekintenek a ganodermára. Ez az úgynevezett "Első Gyógyszer", amely még hosszú távon történő fogyasztás esetén sem okoz semmilyen mellékhatást. Javítja az állóképességet, fokozza a szervezet öngyógyító képességét, segít abban, hogy megőrizzük egészségünket, és hosszú életet élhessünk.

Ganoderma webáruház:

http://ganodermakave.info/termekek

Ganoderma ismertető füzet

http://www.dxneurope.eu/pages/ganoderma_2/

 

A vadon növő ganoderma nagyon ritka, és nehéz begyűjteni. Ha valaki véletlenül rá is bukkan, a hatása szinte mindig elvész a gomba öregedése miatt, hiszen olyan keménnyé válhat, mint a bőr. Akár mérgező is lehet. Mivel a begyűjtése rendszertelen módon történik, bármiféle minőségellenőrzés teljesen lehetetlen.
1970-ben a Kiotói Egyetem Élelmiszertudományi Kutató Intézetének egyik technikusa,
Mr. Yukio Naoi sikeresen alkalmazta a "spóraszétválasztó termesztési módszert" a ganoderma termesztésére. A módszert 1975-ben vezették be Ázsiában. Mivel a klíma és a talaj rendkívül kedvező, ez az eljárás mára széles körben elterjedt.

A ganoderma varázslatos hatásai:

A ganoderma több mint ezer évig a misztériumok ködébe burkolózott. Az emberek csak annyit tudtak, hogy "a ganoderma megőrzi a fiatalságot, és rendszeres fogyasztás esetén hosszú életet biztosít", de soha senki nem fogott tudományos kutatásba, hogy megállapítsa, miért is olyan hatékony.
Az utóbbi években a tudósok által végzett alapos kutatások - az együttműködő kórházak, egyetemek és gyógyszeripari vállalatok elemzéseinek és klinikai kísérleteinek segítségével - végre megfejtették kivételes hatékonyságának titkát. Vértisztító, méregtelenítő, vizelethajtó, májkímélő, bélműködést szabályozó, szívműködést elősegítő, vérnyomás-beállító, köhögésmegszüntető és köptető hatású, nyugtatószer és tumorgyógyító hatású.

1. Szerves germánium (Ge): Akár másfélszeresére növeli a vér oxigénfelvevő képességét; javíthatja az emésztést, megelőzheti a szövetek elhalását. Dr. Kazuhiko Asai kutatásai szerint a ganoderma 800-2000 milliomodrészben tartalmaz germániumot.
Ez négy-hatszor annyi, mint amennyi a panaxgyökérben (ázsiai ginszengben) található.


2. Poliszacharidok: Ezek erősíthetik a szervezet immunrendszerét, megölik a vírusokat. Japán gyógyszeripari vállalatok gyógyászati alkalmazáshoz megfelelően finomították, és a Koseisho Egészségügyi Részlege Japánban támogatott gyógyszernek nyilvánította.


3. Keserű íz. A japán orvos- és gyógyszerészszakma folyamatosan kutatja ezt a tulajdonságot. Az eredmény: valószínűsíthetően a germánium és a poliszacharidok kapcsolatából adódik. Egyes növények tartalmazzák az egyiket vagy a másikat, de a ganoderma mindegyiknél hatékonyabb. Az alkotóelemek kombinációja eltér minden más növényétől, és a hatékonyság biztosítása érdekében minden alkotóelemet meg kell őrizni.

A ganoderma orvostudományi alapjai:

Dr. Shigeru Yuji klinikai kísérletei alapján a ganoderma a következő alapfunkcióinak köszönheti hatékonyságát.

  1. Csökkenti a vérben a koleszterin és a szabad zsírok mennyiségét.
  2. Csökkenti a vércukorszintet; visszaállítja a hasnyálmirigy működését.
  3. Csökkenti a vérben található lipidek számát, és stabilizálja a vörösvérsejtek membránjait.
  4. Mivel a ganoderma adenozint tartalmaz, csökkentheti a vérlemezkék felhalmozódását, bomlasztja a trombinokat és megakadályozza a trombózist.
  5. Javítja a mellékvesekéreg működését az endokrin-egyensúly fenntartása érdekében.
  6. Fokozza a szervezet természetes öngyógyító képességét, és lehetővé teszi, hogy a szervezet erős immunrendszert alakítson ki.
  7. Megakadályozza a szövetsejtek elhalását.
  8. Megakadályozza a szenilitást a szervezet fiatalosan tartásával.
  9. Csökkenti a túlérzékenység elleni szerek mellékhatásait.
10. Megakadályozza a szervek degenerációját.
11. Megakadályozza az antigének által okozott allergia kialakulását, mivel gátolja a hízósejtek hisztaminkibocsátását.
12. Megelőzi és kezeli a rák kialakulását, és blokkolja a rákos sejtek anyagcseréjét:

a. Normalizál a szövetkárosodás megelőzése érdekében.
b. Megakadályozza a rákos betegek - embólia miatti - hirtelen elhalálozását.
c. Megakadályozza a trombózis kialakulását, bomlasztja a trombinokat a környező szövetek falán, és csökkenti a rák elleni gyógyszerek blokkolását, erősítve az ilyen szerek hatékonyságát.
d. Csökkenti a rák által okozott fájdalmat.

Valóban igaz, hogy a ganoderma a modern betegségek ellenszere, és "univerzális orvosság" minden betegségre?

Yukio Naoi, Kiotói Egyetem Élelmiszeripari Tudományos Kutatóintézet:

"A ganoderma valóban univerzális orvosság lehet?" Most ne a történelem során felbukkanó betegségekről beszéljünk, hanem a modern betegségekről. Hogy megtaláljuk a választ, tizenhárom éven keresztül újra és újra megvizsgáltuk a hatásait. Kielégítő eredményeket kaptunk.

Az első kérdés az, hogy a ganoderma minden betegség esetén hatásos lehet-e. A válaszunk: "igen", mert képes arra, hogy karbantartsa a modern ember egészségét. Egy kevésbé egészséges ember számára a ganoderma az emberi test leggyengébb, legerőtlenebb részére is hatással van. Egy beteg ember esetében gyökerénél ragadja meg a problémát, és lehetővé teszi a felépülést.

A ganoderma képes a kiegyensúlyozatlan szervezet megváltoztatására, és egészségessé teszi azt. Nincs eltérés az emberi fajok között, legyen az ősi vagy modern. A ganoderma minden esetben ugyanazzal a hatással bír. Emberek a világ minden részéről azonos eredményeket tapasztalhatnak.

Ha egy beteg szervezete különösen jól reagál a ganodermára, az olyan, mintha egy szabadalmaztatott gyógyszer a maximális hatást váltaná ki. Tény, hogy eddig senkinél nem tapasztaltak olyat, hogy negatív hatással lett volna a páciensre vagy esetleg elégtelen eredményt nyújtott volna.

A japán orvostudomány megerősítette a Ganoderma gomba pozitív hatásait

Az orvosok világszerte fontosnak tartják a jó minőségű gyógyszereket.
A Ganoderma (Ganoderma Lucidum) különleges hatásait egy új orvosi kifejezéssel jelölik: Adaptogén. A japán kórházak és kutatóintézetek által végzett hosszas kutatások és kísérletek minden szempontból megerősítették a Ganoderma pozitív hatásait, különös tekintettel vértisztító hatására: javítja a vérkeringést és a sejtek minőségét. Lehetővé teszi, hogy belső szerveink rendeltetésszerűen működjenek, javítja a gyenge fizikai állapotot és erősíti az immunrendszert. Bizonyítottan hatékony olyan betegségek kezelésében, melyeknek kiváltó oka a rossz vérkeringés. Segít az egészség és az egészséges megjelenés megőrzésében. A japán orvostudomány nagy meglepetéssel ismerte el a Ganoderma pozitív hatásait a következő betegségeknél:

 

• Magas és alacsony vérnyomás.
• Hipertónia vagy hematóma által kiváltott szívbetegségek.
• Agyvérzés, magas vércukorszint, érszűkület.
• Klimaxos rendellenességek, nőgyógyászati problémák.
• Székrekedés, aranyér.
• Krónikus hepatitisz.
• Vizelési nehézségek, sűrű vizelés.
• Gyomorbajok, nyombélfekély.
• Túlérzékenység, ide értve az orr érzékenységét és a krónikus 
hurutot.
• Krónikus hörghurut, asztma.
• Ízületi gyulladás, lumbágó, reuma (idősebb kori).
• Álmatlanság, letargia, ideggyengeség.
• Túlérzékenységből adódó bőrkiütések, lábujjak közötti kipállás, 
hematóma miatti kopaszító sömör.

"A gyógynövények áttekintése" című írás, melynek szerzője a nagyon híres kínai farmakológus, Dr. Li Shin-Chen, színük alapján hat kategóriába sorolja a Ganoderma fajtákat. Létezik Fekete Ganoderma, Lila Ganoderma, Kék Ganoderma, Fehér Ganoderma, Sárga Ganoderma és Vörös Ganoderma.
A legtöbb betegség előidézője a test elsavasodása, működésének felborult egyensúlya a méreganyagok felhalmozódásának következtében.
A Ganoderma segít a méreganyagok eltávolításában azért, hogy testünk a saját természetes immunrendszerével hatásosan gyógyítani tudjon. A vért megtisztítja, a méreganyagokat eltávolítja, ösztönzi a vesét, megvédi a májat, megerősíti a szívet és megtisztítja a vastagbelet. 

Az utóbbi 50 évben sok országban végeztek kutatásokat a Ganoderma gyógyhatású értékei felfedezésének érdekében. 2004-ben, Dr. Teow Sun Soo kutatásai a MARA Technológiai Intézetben, Malajziában, ezeket az eredményeket hozták:
 A Ganoderma bár élelmiszernek minősül, nem gyógyszer, a tapasztalatok alapján hatékony lehet a következő betegségek kezelésében: migrénes fejfájás, reuma és ízületi gyulladások fájdalmai, köszvény, magas és alacsony vérnyomás, asztma, cukorbetegség, allergiák, bőrallergiák, aranyér, székrekedés, álmatlanság, vesével kapcsolatos betegségek, menstruációs rendellenességek és fájdalmak, szívbajok, Hepatitis A, B és C, epilepszia, gyomorfekély, koleszterinszint kiegyensúlyozása és a rákos daganatok visszafejlesztése. Ha a páciens kemoterápiával együtt alkalmazta a Ganodermát, akkor megakadályozta sok esetben a mellékhatásokat, pl. hajhullás, hányás, étvágytalanság stb.)

Ganoderma - az immunrendszer védelmezője

A reishi gomba természetes környezetben - a kínai Yunnan tartományban, az ország délnyugati részében - kihalt kemény fákon vagy azok törzsein nő. Az összegyüjtött gombák 90%-a kihalt szilvafák törzséről való. Sokszor 100.000 öreg szilvafát is le kell ellenőrizni ahhoz, hogy pár gombát találjunk.

Az orvoslásban már kb. 4 000 éve használják, és az antik Kínában még a ginseng-től is értékesebbnek tartották. Szinte minden, amit akkor a reishi hatásairól írtak a mai modern tudományos tanulmányok során bizonyítva és igazolva lett. 
Az ellenálló képesség, mint jelszó akkor még nem volt ismeretes, de hangsúlyozva volt, hogy a reishi gomba sok betegséget megszüntet és meghosszabbítja az életet. Képzeljék csak el egy egzotikus gomba finom porrá zúzva a légcsőhurut, az asztma, májbetegségek, artritisz izületi gyulladás, magas vérnyomás és átmeneti nehézségek természetes gyógyszerévé válik
  

Klinikai tesztekkel bizonyították, hogy a ganoderma serkenti az immunrendszer hatékony működését. Erősíti a sejtek közötti védelmet az által, hogy felébreszti a testben lévő természetes ölő sejteket, valamint emeli a szervezet ellenálló képességét a betolakodókkal szemben. Amikor támadók behatolnak a testbe, az immunrendszer már készen áll arra, hogy megsemmisítse ezeket. A gomba étkezésre nem alkalmas, de gyógyhatása miatt Kelet-Ázsiában igen nagyra becsülik, a kínai népi gyógyászatban már 4000 éve ismerik. Nevének fordítása: a halhatatlanság növénye, életelixíreket készítettek belőle az i.e. 3 században. A hagyományos kínai gyógyászatban széles körben alkalmazták: idült sárgaság, vesegyulladás, magas vérnyomás, ízületi gyulladások, álmatlanság, hörghurut, asztma, gyomorbántalmak kezelésére. Még ma is a leghatásosabb erősítőnek tartják.

 
Japánban a Reishit már évszázadok óta rákellenes szernek tekintik. Aminosavakhoz kötött aktív poliszaharidjai az ún. T-nyiroksejteket erősen aktiválják, ezáltal szabályozzák a szervezet immunreakcióit. 
(A kedvező tapasztalatok alapján Japánban hivatalosan is regisztrálták a Reishit mint a rák utókezelésének kiegészítő anyagát.) Kínai kutatók kimutatták, hogy javítja az oxigénhiány tűrőképességet: 288 katonának adták, akiknél a hegyi betegség tünetei 97%-ban nem léptek fel. Két kínai kórházban vizsgálták a betegek ún. LDL-szintjét (káros fehérjéhez kötött zsír), ami 68%-ban csökkent. Ezen betegek 90%-a szívkoszorúér-betegségben is szenvedett - panaszaik és EKG lelettik 70-80%-ban javult.
Kínában a 70-es évek közepén 2000 idült hörghurutban szenvedő betegnél 2 hét alatt 60-90%-os javulás volt észlelhető. Kínában 355 idült májgyulladás betegnél (hepatitis-B okozta) már rövid idejű Reishi alkalmazása után kb. 90%-os javulást tapasztaltak. Európában kevéssé ismert, ezért vannak csak távol-keleti tanulmányok.

A legfontosabb hatóanyagai: a poliszacharid és a szerves germánium erős immunrendszert alakítanak ki. Daganatellenes tulajdonságokkal rendelkeznek, megakadályozzák a szervek belső elváltozásait. Növelik a vérrendszer oxigénszintjét, megsemmisítik az elhalt sejteket és a vízben oldódó méreganyagokat. 
A polyszacharidok serkentik a makrofágok (falósejtek) aktivitását az immunrendszerben. Több esetben is bizonyítva volt a daganatképzés meggátolása és az immunrendszer stabilizálása. Az emberi szervezet csupán a germánium szerves formáját képes hasznosítani. 
Az organikus germánium a reishiben (ganodermában) 4-szer erősebb, mint a ginzengben vagy az aloe verában. 

A germánium stabilizálja az immunrendszert és támogatja az interferonok képzését a szervezetben, melyek gátolják a vírusok elszaporodását. Javítja az oxigénellátást egészen sejti szintig. Az adenozin megakadályozza a vérrögök kialakulását, csökkenti a koleszterinszintet és a zsírtartalmat, segíti a vér szabad áramlását, szabályozza az emésztést. 
A terpenoid erősíti az emésztőrendszert és felépíti az antigének által okozott allergiák elleni védelmet. Csökkenti a koleszterinszintet és aktiválja a sejtműködést. 
A ganoderic esszencia megfiatalítja a szöveteket, optimalizálja a test funkcióit és fiatalságát. Legyőzi a bőrbetegségeket, megszépíti és megfiatalítja a bőrt.
 

A Ganoderma orvostudományi alapjai:


Valóban igaz, hogy a ganoderma a modern betegségek ellenszere, és "univerzális orvosság" minden betegségre? 
Dr. Shigeru Yuji klinikai kísérletei alapján a magas vérnyomás által okozott fej- és vállfájást, valamint az érelmeszesedést meggyógyíthatja, és javíthat a vérnyomáson is természetesen orvosi ellenőrzés alatt, mellett.

Mr. Isao Tani tanulmánya, Kinki Egyetem Orvosi Kutatóintézet

A kísérleti alanyok túlnyomó részben magas vérnyomással küszködtek. A vérnyomás területén jelentős javulást tapasztaltunk. Az egyik beteg kezdőértéke (180/96) három hónap után 126/94-re csökkent. Ilyen jelentős javulást nagyon ritkán tapasztalunk vérnyomáscsökkentő gyógyszer alkalmazása nélkül.
Néhány női érelmeszesedéses páciens vérnyomása három hónap alatt 158/77-ről 128/67-re csökkent. A koleszterin szintjük szintén javult, 269-ről 242-re.
Egyes betegeknél a magas vérnyomás fej- és vállfájással jár együtt. Az ő vérnyomásuk egy hónap alatt 151/78-ról 118/72-re csökkent, és megszűnt a fejfájás.

Több olyan beteg tapasztalt javulást mindkét területen, akik magas vérnyomásra és fájdalmakra is panaszkodtak.

Ganoderma webáruház:

http://ganodermakave.info/termekek

Ganoderma ismertető füzet

http://www.dxneurope.eu/pages/ganoderma_2/